طلاق توافقی چه شرایطی دارد؟

زمانی که زوجین با یکدیگر در خصوص طلاق به توافق می‌رسند، استفاده از وکیل طلاق توافقی برای تمام مراحل رسیدگی در دادگاه خانواده بهترین اقدام است. از آنجایی که این نوع جدایی دارای شرایط و مقررات خاصی است، بنابراین مشاوره و وکالت وکیل طلاق که بر تمام قوانین و مقررات طلاق از طرف زوجه، طلاق از طرف زوجه و طلاق توافقی تسلط و آگاهی کامل دارد، به زوجه برای رسیدن به حقوق مالی خود شامل مهریه، نفقه و اجرت المثل کمک می کند. در این مقاله در مورد طلاق توافقی و شرایط آن توضیح داده شده است.

طلاق توافقی چیست؟

زمانی که زوجین به دلیل ناسازگاری زیاد تصمیم به جدایی می گیرند، می‌توانند تقاضای طلاق توافقی کنند.این نوع طلاق کاملا توافقی است؛ زیرا زوجین در مورد تمامی حق و حقوق قانونی اعم از نفقه، مهریه، اجرت المثل و سرپرستی فرزندان به توافق می‌رسند و زمانیکه به دادگاه مراجعه می‌کنند هیچ مشکل و دعوایی بر سر مسائل ذکر شده ندارد. البته بعضی از حقوقدانان بر این عقیده هستند که این نوع طلاق خیلی هم توافقی نیست، زیرا با توجه به قانون مدنی کشور حق طلاق با مرد است و زنان برای آنکه به زندگی مشترک خود پایان دهند؛ باید از حق و حقوق خود بگذرند تا به نتیجه برسند.

طلاق توافقی و مهریه

در بعضی موارد در طلاق توافقی زن مهریه خود را کامل می‌بخشد تا به ازای آن مرد حاضر به طلاق شود. گاهی اوقات هم زوجین به توافق می‌رسند که مقداری از مهریه پرداخت و مابقی بخشیده شود. به ندرت هم اتفاق رخ می‌دهد که مرد حاضر به طلاق توافقی شود و حاضر به پرداخت تمامی مهریه شود.

 در حالت اول که زن مهریه خود را کامل می‌بخشد؛ تکلیف روشن است. اما در دو حالت بعدی بنا به شرایط مالی مرد می‌تواند مهریه را یکجا و یا به صورت اقساط پرداخت کند.

طلاق توافقی و نفقه

نفقه شامل هزینه‌های زندگی اعم از خوراک، پوشاک، مسکن، درمانی و بهداشتی است که مرد موظف است در طول زندگی در اختیار زن قرار دهد. در طلاق‌ عادی معمولا زن شکایت نفقه دارد و مرد در صورتی که حکم عدم تمکین تعلق نگیرد، باید نفقه را پرداخت کند. اما در طلاق توافقی پرداخت نفقه بین زوجین تصمیم گیری می‌شود. حتی اگر در طلاق توافقی زن از مطالبات خود در مورد نفقه بگذرد؛ در صورتی که سرپرست فرزند یا فرزندان خود را بر عهده بگیرد؛ مرد موظف به پرداخت نفقه فرزندان می‌باشد.

طلاق توافقی و حضانت فرزندان

هنگامی که زوجین برای طلاق توافقی اقدام می‌کنند؛ بدین معناست که در مورد تمامی موارد موجود در زندگی خود صحبت کرده‌ و به توافق رسیده‌اند. یکی از گزینه‌های بسیار مهم در طلاق توافقی حضانت فرزند یا فرزندان است. هنگامی که زوجین دارای فرزند به دادگاه مراجعه می‌کنند اگر فرزندان به سن قانونی رسیده باشند که انتخاب والد برای زندگی بر عهده‌ی خودشان است. اما چنانچه به سن قانونی نرسیده باشند والدین باید انتخاب کرده و توافق کنند که کدامیک سرپرستی فرزند را به عهده می‌گیرند و شرایط ملاقات با فرزندان چگونه است. لازم به ذکر است چنانچه سرپرست فرزند مادر باشد؛ پدر موظف به پرداخت نفقه می‌باشد.

تفاوت طلاق توافقی با طلاق از طرف یکی از زوجین

زمانی که مرد یا زن درخواست طلاق به دادگاه ارائه می‌دهد، جلسه‌ی داوری تشکیل می‌شود. به این معنی که بین زوجین دعوایی است و قاضی باید به تقاضای هر یک از زوجین مشکلات موجود را رسیدگی کند. اما هنگامی که زوجین با طلاق توافقی به دادگاه مراجعه می‌کنند؛ دیگر نیازی به جلسه داوری نیست. مدت زمان سرانجام رسیدن طلاق توافقی کوتاه‌تر از طلاق عادی است. زیرا در خصوص مهریه، نفقه و حضانت داوری انجام نمی شود.

طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور

در صورتیکه یکی از زوجین مقیم خارج از کشور باشد؛ باید به شخصی در ایران (بهتر است شخص وکیل باشد) برای طلاق توافقی وکالت دهد. برای وکالت دادن نیازی نیست که شخص به ایران سفر کند؛ تنها کافیست به کنسولگری یا سفارت ایران مراجعه کرده و وکالت نامه خود را تنظیم کند. در ضمن توافقات طرفین در مورد مهریه، حضانت فرزند و … نیز باید در وکالتنامه ذکر شود.

طلاق توافقی بدون حضور زوجین

زوجه می‌تواند به وکیل خود وکالت دهد و طی اقدمات روند طلاق در دادگاه حاضر نشود. همچنین در هنگام جاری شدن صیغه عقد هم می‌توانند در محضر، حضور نداشته باشند.

مراحل طلاق توافقی

مراحل طلاق توافقی به شرح ذیل است:

مشاوره اجباری زوجین

 زوجین در طلاق توافقی ابتدا باید در سامانه نوبت دهی طلاق اطلاعات خود را ثبت نمایند. سپس باید به مرکز مشاوره خانواده و غربالگری مراجعه و بعد از شرکت در جلسات مشاوره، گواهی عدم انصراف از طلاق را دریافت کنید.

تنظیم دادخواست

بعد از دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق، دادخواست طلاق باید در دفتر خدمات الکترونیک ثبت شود. در این مرحله زوجین خود یا وکلای آنها می توانند دادخواست را ثبت کنند.

تعیین جلسه رسیدگی

بعد از ثبت دادخواست طلاق توافقی باید زوجین یا وکلای آنها در جلسات رسیدگی شرکت نمایند. وقت رسیدگی به وسیله ابلاغ الکترونیکی از طریق سامانه ثنا به زوجین ارسال می‌شود.

حضور در جلسه دادگاه

زوجین یا وکلای آنها می‌توانند در جلسات رسیدگی در دادگاه خانواده حاضر شوند. مشاور خانواده سعی در ایجاد سازش بین زوجین می کند.

مشاوره در دادگاه

در دادگاه خانواده زوجین برای مشاوره با پرداخت هزینه مشاوره به مشاور مستقر در دادگاه مراجعه می نمایند. اما اگر موفق به سازش نشود، در خصوص زوجین اظهار نظر می کند. سپس مشاور خانواده توافقنامه را تکمیل و با امضای زوجین به آنها یا وکیل طرفین تحویل می دهد تا دادگاه گواهی عدم امکان سازش را صادر کند.

تشخیص بارداری زوجه

برای صدور گواهی عدم امکان سازش تشخیص بارداری یا عدم بارداری زوجه الزامی است و برای احراز بارداری یا عدم بارداری زوجه 3 راه وجود دارد که شامل اقرار زوجه به بارداری، مراجعه به آزمایشگاه برای تست بارداری و نظر موافق زوجین در خصوص وجود جنین است.

صدور گواهی عدم امکان سازش در دادگاه

در این مرحله زوجین یا وکلای آنها به دادگاه خانواده مراجعه می کنند تا با توجه به نظر مشاور خانواده، پرونده و توافق زوجین گواهی عدم امکان سازش صادر می‌شود.

مراجعه به دفتر طلاق

بعد از اینکه گواهی عدم امکان سازش از طرف دادگاه خانواده صادر شد، زوجین 3 ماه مهلت  دارند که با گواهی مربوطه و مدارک لازم به دفتر طلاق مراجعه کنند و صیغه طلاق جاری و مراحل طلاق توافقی به پایان برسد.

طلاق توافقی چقدر طول می‌کشد؟

درست است که طلاق توافقی مدت زمان کمتری نسبت به طلاق عادی نیاز دارد. اما همین مدت زمان اگر زیر نظر و یا مشورت با وکیل نباشد؛ به دلیل نا آگاهی طرفین طولانی خواهد بود. شما می‌توانید به راحتی و حتی به صورت اینترنتی سوالات خود را در سایت عدل آرا مطرح کنید تا وکلای ما در اولین فرصت راهنمایی‌های لازم را داشته باشند. اگر طلاق توافقی زیر نظر وکیل انجام شود؛ روند آن زیر یک ماه خواهد بود. اما اگر وکیل نباشد؛ این زمان به دو تا سه ماه خواهد رسید.

مزایای داشتن وکیل طلاق توافقی

در طلاق توافقی زوجین باید از وکیل دادگستری در مراحل رسیدگی به دادخواست طلاق استفاده نمایند. یکی از مزایای وکیل در مراحل طلاق توافقی، عدم نیاز به حضور زوجین در تمام مراحل طلاق در دادگاه خانواده است. وکیل طلاق توافقی دادخواست طلاق توافقی را در دفتر خدمات الکترونیک ثبت و در تمام جلسه‌های رسیدگی و مشاوره  اجباری حضور دارد و نیاز به حضور زوجین نیست. همچنین برای اجرای صیغه طلاق نیاز به حضور زوجین در دفتر طلاق نیست و وکیل طرفین در دفترخانه حضور می‌یابند و صیغه طلاق اجرا می‌شود.

وکیل متخصص طلاق توافقی

با توجه به مطالبی که در مورد طلاق توافقی بیان شد، زوجین می توانند با داشتن وکیل دادگستری در تمام مراحل رسیدگی و مشاوره شرکت نکنند. وکیل متخصص طلاق توافقی، وکیلی است که بر تمام قوانین و مقررات مربوط به طلاق از طرف زوج، طلاق از طرف زوجه و طلاق توافقی تسلط و تجربه کافی دارد. سوالات و مشکلات حقوقی خود در مورد مطالبه مهریه ، نفقه، اجرت المثل و حضانت فرزندان در طلاق توافقی را با وکلای متخصص گروه حقوقی عدل آرا مطرح کنید تا در تمام مراحل رسیدگی طلاق در دادگاه خانواده همراه شما باشند.

دسته بندی:

خانواده,طلاق,

تاریخ انتشار:

۰۱ / ۰۳ / ۱۴۰۲

نویسنده:

عدل‌آرا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *