بهترین وکیل بیمه کیست؟
وکیل بیمه در خصوص دعاوی بیمه و جبران خسارت به بیمه گران در مرجع قضایی تخصص و تجربه دارد. براساس قانون بیمه، شرکتهای بیمه مسئولیت جبران خسارت بیمهگر را با صدور بیمه نامه بر عهده دارند. در صورتیکه بین بیمه گر و بیمه گذار اختلاف به وجود آید، انتخاب وکیل متخصص بیمه که بر تمام قوانین و مقررات بیمه تسلط دارد، امری ضروری است. در این مقاله در مورد دعاوی بیمه و وظایف وکیل بیمه پرداخته شده است.
انواع بیمه
قانونگذار انواع بیمه را در ماده یک آیین نامه شورای عالی بیمه سال 1351 بیان کرده است. انواع بیمه به شرح ذیل است:
- بیمه اموال، باربری، آتش سوزی
- بیمه مسئولیت فروشندگان و تولیدکنندگان محصولات
- بیمه مسئولیت مدنی متصدی حمل و نقل داخلی
- بیمه مسئولیت مدنی دارندگان ماشین آلات ساختمانی و راهسازی
- بیمه مسئولیت مشاغل
- بیمه اجباری شخص ثالث
- بیمه تامین اجتماعی
- بیمه اموال و مسئولیت
دعاوی بیمه
عقد بیمه از عقود معین است که برای طرفین یا یکی از آنها تعهداتی ایجاد می کند. بر طبق قانون، بیمه نوعی حمایت از شخص بیمه گذار است. در بسیاری موارد بین بیمه گر و بیمه گذار اختلافات حقوقی به وجود میآید. عدم پرداخت بیمه و عدم جبران خسارت از طرف بیمه گر از مهمترین دعاوی بیمهای است. همچنین میتوان اختلاف بیمه ای را از طریق میانجیگری، داوری و صلح و سازش حل کرد.
بیمه گر و بیمه گذار
قانونگذار در ماده 15 قانون بیمه، وظایف بیمه گذار را مشخص کرده است. وظایف بیمه گذار شامل جلوگیری از افزایش خسارت و اعلام وقوع حادثه بیمه گر است. بیمه گذار باید بر طبق نظر کارشناس بیمه، لیست اموال خسارت دیده و قیمت آن را تعیین کند و مدارک را به بیمه گر تحویل دهد. در سرقت، بیمه گذار باید مراجع قضایی و انتظامی را از وقوع سرقت آگاه کند و گواهی آن را به بیمه گر تحویل دهد. در حوادث، بیمه گذار باید برای تایید خسارت های جانی به پزشکی قانونی مراجعه و گواهی آن را تحویل بیمه گر دهد.
تعهدات بیمه گر
تعهدات بیمه گر به شرح ذیل است:
- پرداخت خسارت مالی: خسارت مالی شامل هر نوع خسارت در سوانح و تصادفات، واژگونی، سقوط، آتش سوزی و انفجار است.
- پرداخت خسارت جانی: پرداخت هر نوع خسارت جانی شامل دیه، ارش، نقص عضو، شکستگی، ازکارافتادگی، هزینه های پزشکی و فوت بیمه گذار.
پرداخت خسارت تصادف
در گذشته برای پرداخت خسارت تصادف از بیمه، باید مقصر و زیان دیده در شرکت بیمه گذار حاضر میشدند. اما براساس تفاهمنامه بین پلیس راهور و بیمه مرکزی ایران، برای پرداخت خسارت تصادف نیاز به حضور مقصر نیست و خسارت وارد شده به زیان دیده بر طبق نظر کارشناس تعیین و توسط شرکت بیمه پرداخت میشود. مدارک لازم برای پرداخت خسارت تصادف از شرکت بیمه به شرح ذیل است:
- بیمه نامه مقصر
- کپی گواهینامه شخص مقصر تصادف
- تصویر از محل آسیب ماشین در تصادف
- اقرارنامه مقصر تصادف
دعاوی تصادف در رویه دادگاهها
بسیاری از پروندههای شرکت بیمه مربوط به خسارات وارد شده به زیان دیده در تصادفات است. خساراتی که به دلیل تصادف ایجاد می شود به شرح ذیل است:
- خسارت بدنی
- خسارت مالی و کاهش قیمت ماشین
ارکان دعوای مطالبه خسارت در تصادفات
قانونگذار در ماده یک قانون بیمه اجباری، خسارت بدنی را شامل هر نوع دیه، ارش، صدمه به بدن، نقص عضو، ازکارافتادگی، شکستگی و هزینه معالجات تعیین کرده است. ارکان دعوای مطالبه خسارت بدنی در تصادفات شامل وقوع حادثه تصادف در رانندگی، ایجاد خسارت بدنی و وجود رابطه علیت یا سببیت بین وقوع حادثه و ایجاد خسارت بدنی است.
مطالبه خسارت بدنی در تصادفات
رکن اصلی طرح دعوای مطالبه خسارت بدنی در تصادفات، رخ دادن تصادف است و اگر خسارت بدنی به دلایل دیگر مانند نزاع و درگیری ایجاد شود، طرح دعوای مطالبه خسارت بدنی تصادف منتفی است. منظور از تصادف، برخورد دو خودرو به یکدیگر یا برخورد شخص به خودرو است. از آنجاییکه قیمت خودروها در حال افزایش است، هنگام تصادف در رانندگی، بهترین اقدام مشاوره حقوقی با وکیل بیمه است تا در زمان کوتاه خسارات وارد شده به خودرو را از بیمه دریافت کند.
بیمه اشخاص
بیمه اشخاص شامل موارد ذیل است:
- بیمه سرمایه
- بیمه عمر
- بیمه خسارات جانی
- بیمه مکمل درمان
بیمه خسارت
در صورتیکه به دلیل حادثهای به شخص یا اشخاصی خسارت مالی و جانی وارد شود، بیمه خسارت به زیان دیده تعلق می گیرد. بیمه خسارت شامل موارد ذیل است:
- بیمه اموال
- بیمه حوادث
- بیمه آتش سوزی
بیمه مسئولیت
بیمه مسئولیت شامل موارد ذیل است:
- بیمه شخص ثالث
- بیمه مسئولیت هواپیما
- بیمه مسئولیت کشتی
- بیمه مسئولیت متصدی حمل و نقل
- بیمه مسئولیت کارفرما
- بیمه مسئولیت اصناف و مشاغل
بيمه آتش سوزي
بیمه نامه آتش سوزی برای دریافت خسارات وارد شده در وقوع حادثه آتش سوزی صادر میشود و در صدور آن باید سه اصل مورد توجه قرار گیرد. اصول لازم برای صدور بیمه نامه آتش سوزی شامل اصل نفع بیمه پذیر، اصل حسن نیت و اصل جبران خسارت است تا بیمه نامه صحیح باشد. بیمه گذار باید سوالات درج شده در بیمه آتش سوزی را با حسن نیت پاسخ دهد و بیمه گر با توجه به شرایط بیمه نامه در صورت وقوع حریق و آتش سوزی، حداکثر خسارت مالی حادثه را که از میزان سرمایه بیمه نامه بیشتر نباشد، پرداخت کند.
انواع بیمه نامه آتش سوزی
در بیمه نامه، شرایط و توافق ها بین بیمه گر و بیمه گذار در یک مورد بیمهای خاص است و مربوط به توافقات عمومی و کلیه موارد بیمه ای نیست. مثال در بیمه آتش سوزی سه نوع بیمه شامل اماکن مسکونی، اماکن اداری، تجاری و اماکن صنعتی است که هر یک دارای مورد خاص بیمهای هستند. بنابراین در بیمه آتش سوزی، نوع اماکن در بیمه باید مشخص شود. بیمه نامه آتش سوزی اماکن مسکونی شامل بیمه منازل مسکونی، ساختمان مسکونی، تاسیسات، اثاثیه منزل و مشاعات است. بیمه نامه آتش سوزی اماکن اداری و تجاری شامل خطرات تجاری در فروشگاه، کارگاه، تعمیرگاه، مراکز ورزشی و تفریحی است.
بیمه آتش سوزی اماکن صنعتی
بیمه نامه آتش سوزی اماکن صنعتی شامل خطرات صنعتی در کارخانه و مراکز تحت پوشش آن است. همچنین میتوان ماشین آلات ، تاسیسات، ساختمانها، مواد اولیه کارخانه، اثاثیه ثابت و اداری و ابزارآلات کارخانه را بیمه کرد.
بیمه باربری
در صورتی که در حمل و نقل کالا به دلیل وقوع حادثه، کالا دچار خسارت شود یا از بین رود، بر طبق بیمه نامه باربری، هزینه های خسارت وارد شده از طرف بیمه گذار به زیان دیده جبران میشود. بیمه باربری یا بیمه حمل و نقل کالا شامل بیمه باربری صادرات کالا، بیمه باربری واردات کالا و بیمه باربری داخلی است.
پوشش بیمه باربری
براساس قانون بیمه، پوشش بیمه باربری در صادرات و واردات کالا به شرح ذیل است:
- پوشش بیمه ای Total Loss
- شرایط کلوز C
- شرایط کلوز B
- شرایط کلوز A
فرانشیز بیمه چیست؟
قانونگذار در قانون بیمه، سهم بیمه گذار را در خسارات بیمه بر طبق شرایط خاص مشخص کرده است که در شرایط پوشش بیمه ای کلوز B به دلیل خطرات اضافی در ایران سه درصد ارزش هر بسته خسارت دیده به بیمه گر از طرف بیمه گذار به عنوان فرانشیز بیمه پرداخت میشود.
ویژگی های وکیل بیمه
وکیل بیمه، وکیل دادگستری است که با تسلط و آشنایی کامل بر قوانین و مقررات قانون بیمه در پروندههای بیمه در مراجع قضایی و شرکتهای بیمه تخصص دارد. ویژگیهای وکیل بیمه شامل تسلط بر فن مذاکره، تسلط در به کارگیری قوانین، مقررات، تبصره ها و بخشنامه های بیمهای در حل اختلاف بین بیمهگر و بیمه گذار است.
وکیل متخصص بیمه عدل آرا
پیچیدگی قوانین، مقررات، تبصره ها و بخشنامه های قانون بیمه نیاز به مشاوره و وکالت وکیل بیمه در حل اختلاف دعاوی بیمه را مورد توجه قرار میدهد. با توجه به اهمیت دعاوی بیمه، دپارتمان تخصصی بیمه در گروه حقوقی عدل آرا تشکیل شده است که وکلای دادگستری متخصص در حوزه بیمه فعالیت می کنند. سوالات حقوقی خود در مورد دعاوی بیمه را با وکلای متخصص گروه حقوقی عدل آرا مطرح کنید تا راهنماییهای لازم با ارزیابی و بررسی مدارک و مستندات پرونده ارائه شود.
دیدگاهتان را بنویسید