وکیل امور بینالملل چه ویژگیهایی دارد؟
وکیل امور بینالملل، وکیل دادگستری است که در زمینه حقوق بینالملل و اصول حل تعارض قوانین با تسلط بر قوانین و مقررات بینالمللی، وکالت پروندههای بینالمللی را برعهده دارد. وکیل امور بینالملل با تسلط و آگاهی از اصول و قواعد حقوق بینالملل در خصوص موضوعات مربوط به اشخاص، دولتها و سازمانهای بینالمللی تخصص دارد. در این مقاله در مورد انواع دعاوی بینالمللی و وظایف وکیل امور بینالملل پرداخته شده است.
دعاوی بینالمللی
دعاوی بینالمللی، دعاوی هستند که در خصوص موضوعات حقوقی بین دولتها، اشخاص و روابط بینالمللی به وجود میآید. در دعاوی بینالمللی باید از قوانین و مقررات مربوط به تعارض قوانین و قواعد کنوانسیونهای بینالمللی برای رفعاختلاف استفاده شود. دعاوی بینالمللی شامل دعاوی حقوق بینالملل عمومی و خصوصی است.
دعاوی بینالمللی عمومی
دعاوی بینالمللی عمومی شامل اختلافات بین سازمانهای بینالمللی و دولتها با یکدیگر است. مرجع صالح رسیدگی به دعاوی حقوق بینالملل عمومی، دیوان بینالمللی دادگستری لاهه یا محافل سیاسی است. در بعضی موارد دولتها با حمایت از اتباع خود بر علیه دولتهای دیگر طرح دعوا میکنند.
دعاوی بینالمللی خصوصی
دعاوی حقوق بینالملل خصوصی، دعاوی مطرح شده در روابط اشخاص حقوقی و حقیقی در کشورهای مختلف است.
تعارض قوانین
تعارض قوانین یکی از مهمترین موضوعات در سطح اختلافات و دعاوی بینالمللی است. زمانی که اختلاف بین افراد با ملیتهای مختلف ایجاد میشود، این سؤال به وجود میآید که از قوانین کدام کشور باید در حل اختلاف استفاده کرد. تعارض قوانین زمانی ایجاد میشود که قوانین کشورها تداخل دارند و حکم در مورد یک موضوع متفاوت است.
شیوههای حل اختلاف بینالمللی
در حل اختلاف دعاوی حقوق بینالملل از روشهای ذیل استفاده میشود:
- داوری
- میانجیگری
- داوری تجاری بینالمللی
- دادگاه دیوان دادگستری اتحادیه اروپا
- اتاق بازرگانی بینالمللی
- دادگاه حاکمیت ورزشی
صلاحیت وکیل امور بینالملل در عرصه بینالملل
در طرح دعاوی بینالمللی افراد میتوانند از وکیل متخصص امور بینالملل استفاده کنند. وکلایی که دارای پروانه وکالت در کشور خود هستند، میتوانند در عرصه بینالمللی در دعاوی حضور یابند. وکیل دادگستری، دارای صلاحیت حضور در دادگاههای بینالمللی در حوزه دعاوی حقوقی و کیفری را دارد.
وکیل بینالمللی در امور ایرانیان مقیم خارج
در بسیاری موارد ایرانیان مقیم خارج از کشور دارای امور حقوقی و اداری در ایران هستند که به دلیل مشکلاتی مانند زمان، مشغله کاری و زندگی، ممنوعالخروجی و هزینه سفر نمیتوانند این امور را در ایران انجام دهند، بنابراین انتخاب وکیل بینالمللی برای انجام امور حقوقی و اداری در ایران موردنیاز است. ایرانیان مقیم خارج میتوانند از طریق سامانه میخک به وکیل دادگستری که در زمینه امور بینالملل تخصص دارد، وکالت دهند تا امور حقوقی وی در ایران انجام شود.
دادگاه بینالمللی
مرجع صالح رسیدگی به هر دعوا در بین اشخاص از کشورهای مختلف، باتوجهبه قوانین و معاهدهنامههای بینالمللی و داخلی دادگاهی است که دعوا در آن مطرح شده است. قبل از رسیدگی به دعوای بین اشخاص از کشورهای مختلف، دادگاه رسیدگیکننده به دعوا در مورد صلاحیت ذاتی دادگاه تصمیم میگیرد.
صلاحیت وکیل امور بینالملل در دادگاه بینالمللی
وکلای دادگستری که دارای تأییدیه وکالت در کشور خود هستند، میتوانند در دادگاههای بینالمللی از موکلین خود دفاع کنند.
خدمات حقوقی و بینالمللی عدل آرا
- ارائه مشاوره در زمینه سرمایهگذاری داخلی و خارجی
- تنظیم قراردادهای بینالمللی
- انجام داوری در امور حقوقی داخلی و بینالمللی
- ارائه مشاوره در زمینه صادرات و واردات کالا و امور گمرکی
- ارائه مشاوره در قراردادهای تجاری
مهمترین دعاوی بینالمللی
- امور مربوط به مهاجرت
- دعاوی مربوط به واردات و اعتبارات اسنادی
- دعاوی مربوط به واردات و صادرات کالا در سطح بینالمللی
- دعاوی مربوط به حملونقل بینالمللی
- دعاوی مربوط به ضمانتنامه بانکی در قراردادهای خارجی
- دعاوی مربوط به جرایم رایانهای و مالکیت فکری بینالمللی
مذاکره در حلوفصل اختلافات بینالمللی
یکی از روشهای غیرحقوقی برای حل اختلافات بینالمللی، مذاکره است. همچنین بر اساس ماده 33 منشور ملل متحد مذاکره را به عنوان یکی از روش های حل و فصل اختلاف در دعاوی بین المللی تعیین کرده است.
میانجیگری در حلوفصل اختلافات بینالمللی
در روش میانجیگری حلوفصل اختلاف توسط شخص ثالث انجام میشود. میانجیگری میتواند توسط شخص، سازمان یا دولت با ارائه پیشنهادها رسمی و غیرالزامآور باهدف حلوفصل اختلافات بینالمللی انجام شود.
کمیسیون تحقیق و سازش
کمیسیون تحقیق و سازش یکی از روشهای حل اختلافات و دعاوی بینالمللی است. کمیسیون تحقیق ابتدا اختلاف را ریشهیابی کرده و با توافق طرفین دعوا، پیشنهادها برای حلوفصل اختلافات را ارائه میکند. کمیسیون سازش از سه تا پنج نفر از افراد مورداعتماد طرفین اختلاف تشکیل شده است. کمیسیون سازش واقعیت و ابهامات را مشخص و نظرات و پیشنهادها خود را بیان میکند. استفاده از کمیسیون سازش و تحقیق جنبه اختیاری دارد.
دادگستری بینالمللی
دادگستری بینالمللی، مهمترین مرجع رسیدگی به اختلافات و دعاوی بینالمللی است. دادگستری بینالمللی دادگاه جهانی و در شهر لاهه مستقر است. دادگستری بینالمللی به دعاوی بین کشورها رسیدگی و رای صادر میکند. رای دادگستری بینالمللی الزامآور است.
داوری بینالمللی
در بعضی موارد افراد برای حلوفصل اختلافات و دعاوی بینالمللی به داوری بینالمللی رجوع میکنند؛ بنابراین میتوانند به یک یا چند داور مورداعتماد طرفین رجوع کنند. اشخاص میتوانند ارجاع به داوری را در متن قرارداد یا بعد از وقوع اختلاف پیشبینی کنند. داوری بینالمللی برای حل اختلافات تجاری در سطح بینالمللی کاربرد دارد. مهمترین قوانین مربوط به داوری بینالمللی شامل قانون داوری تجاری بینالمللی ایران سال 1376 و متن کنوانسیون نیویورک سال 1958 است.
مرجع صالح رسیدگی به دعاوی بینالملل در ایران
مرجع صالح رسیدگی به دعاوی بینالمللی در ایران، دادسرای امور بینالملل ناحیه 20 تهران است. با توجه به ماده 25 قانون آیین دادرسی کیفری، دادسرای امور بین الملل شعبه ای از دادسرای عمومی و انقلاب تهران است که به جرایمی که در خارج از کشور ارتکاب یافته یا بزه دیده از اتباع خارجی است، رسیدگی می کند.
حوزه فعالیت وکیل بینالملل
مهمترین حوزههای فعالیت وکیل امور بینالملل شامل موارد ذیل است:
- امور تجاری در عرصه بینالمللی
- دعاوی حقوقی و کیفری بینالمللی
- وکیل در زمینه امور مهاجرت
- دعاوی ایرانیان خارج از کشور مانند دعاوی خانواده
- دعاوی شرکتهای خارجی علیه ایرانیان در داخل و خارج کشور
- دعاوی شرکت ایرانی علیه اتباع خارجی
- امور گمرکی در سطح بینالمللی
- وکیل در دعاوی تجاری مانند اسناد بازرگانی و تجاری
- حملونقل بینالمللی از طریق دریا، زمین و هوا
نقش وکیل در دعاوی بینالمللی
اقدامات وکیل امور بینالملل در تهیه و جمعآوری مدارک و اسناد مربوط به دعوا اهمیت زیادی دارد. وکیل بینالمللی بهوسیله جلسات مختلف، درخواست تأمین دلیل و نامهنگاری مدارک لازم به نفع موکل را فراهم کند. وکیل بینالملل با مدیریت موضوع و طرح صحیح دعاوی در مراجع قضایی مورد تأیید در داخل با خارج از کشور، نقش مهمی دارد. وکیل با بهکارگیری استراتژی درست در طرح دعوا و دسترسی دادهها باعث افزایش سرعت رسیدگی خواهد شد.
وکیل امور بینالملل در دادسرای بینالمللی
دادسرای بینالمللی بهصورت تخصصی و ویژه به اختلاف در عرصه بینالمللی رسیدگی میکند؛ بنابراین انتخاب وکیل متخصص امور بینالملل که بر تمام قوانین و مقررات بینالمللی تسلط و آگاهی کامل دارد، اهمیت زیادی دارد.
دپارتمان امور بینالملل در عدل آرا
باتوجهبه اهمیت امور بینالملل، دپارتمان امور بینالملل در گروه حقوقی عدل آرا تشکیل شده است که بهصورت تخصصی و ویژه در حوزه امور بینالملل فعالیت میکند. در این دپارتمان وکلای متخصص با تسلط بر قوانین و مقررات بینالمللی، دعاوی و اختلافات بینالمللی را مدیریت میکنند. مسائل حقوقی ایرانیان مقیم خارج یکی از مشکلات رایج حقوق بینالملل است که بهترین اقدام مشاوره و وکالت وکیل متخصص بینالمللی است.
وکیل متخصص امور بینالملل عدل آرا
باتوجهبه پیچیدگی قوانین و مقررات بینالملل و تعارض قوانین، قبل از هر اقدام برای طرح دعاوی بینالمللی از مشاوره و وکالت وکیل متخصص بینالملل استفاده کنید. سؤالات حقوقی خود در مورد دعاوی بینالمللی را با وکلای متخصص گروه حقوقی عدل آرا مطرح کنید تا با ارزیابی مدارک و مستندات پرونده راهنمایی لازم را دریافت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید